قرآن سرشار از راهبردهای مقابله با جنگ نرم است
به گزارش خبرنگار قرآنی فارس، «رحیم خاكی» كه خود علاوه بر دارا بودن رتبههای ملی و بینالمللی قرائت قرآن، چندین سال ریاست سازمان فعالیتهای قرآنی دانشجویان كشور را به همراه مدیرعاملی خبرگزاری قرآنی كشور، بر عهده داشته است، شاید یكی از افرادی است كه به تناسب تجربه كاری در دو حوزه جوانان و رسانه آشنایی خوبی با تأثیرات مثبت فعالیتهای قرآنی در این دو حوزه، كه یكی هدف جنگ نرم و دیگری ابزار آن است داشته باشد. به همین سبب در گفتوگویی با وی به بررسی ابعاد گوناگون تأثیرات نخبگان و فعالیتهای قرآنی در مقابله با جنگ نرم پرداختهایم. ...
* به نظر شما نخبگان و فعالیتهای قرآنی چه تأثیراتی میتوانند برای روی خنثیسازی جنگ نرم دشمن داشته باشند؟
ـ امروز موضوع فرهنگی در كشور یقیناً بدون ایفای نقش قرآن در عرصههای مختلف ابتر و ناقص است، مطمئناً وقتی قرآن را محور فعالیتهای فرهنگی كشورمان قرار دهیم، میتوانیم از یك منبع سرشار از استراتژیها و درسهای دقیق، برای مقابله با همه تهدیدات فرهنگی استفاده كنیم.
در این مسیر نخبگان قرآنی و علمای بزرگوار اسلام میتوانند نقش محوری ایفا كنند، ما هم به عنوان عضوی از جامعه قرآنی در جای جای كشور و در مناسبات بینالمللی وقتی از موضوع قرآن به عنوان محور ارتباطگیری و خنثیسازی بسیاری از سمپاشیها علیه نظام و مبانی اصلی جمهوری اسلامی استفاده میكنیم، با یك درجه تاثیری مواجهیم كه شاید با اهرمها و موضوعات دیگر قابل مقایسه نباشد.
اگر تهدید را جدی گرفته و معتقد باشیم كه كشور ما همیشه و در همه حال، مورد تهاجم و خصوصا تهاجم فرهنگی است، قرآن را به صورت جدیتر در متن فعالیتهای فرهنگی خود قرار خواهیم داد و یقینا نخبگان قرآنی هستند كه این موضوع را پیش برده و جامعه را در مقابل حملات متعدد بیمه میكنند.
* با توجه به اینكه دشمن در جنگ نرم دو مؤلفه عقل و احساس را مورد تهاجم خود قرار میدهد، به نظر شما پرداختن به فعالیتهای قرآنی چه نقشی در جلوگیری از استحاله این دو مولفه دارد؟
ـ هدف جنگ نرم علیه ملتها و كشورها، ایجاد تفرقه و استحاله از درون و تسلط بر همه شئونات یك جامعه است.
قطعاً اگر جوانها و آحاد مردم با درسها و استراتژیهای قرآنی آشنا شوند میتوانند با تكیه بر عقلگرایی و دوری از احساسات خارج از محدوده عقل، بسیاری از این حملات را پاسخ دهند.
البته حاكمیت نیز قطعاً باید از نظریات موثری مانند نظریه واكسیناسیون، اغنا و ارتباطی كه هماكنون در دنیا حاكم و مؤثر است، استفاده كند، یعنی ما باید قشر جوان را با آشنایی با مفاهیم و درسهای قرآنی واكسینه و برای مقابله با جنگ نرم آماده كنیم كه این خارج از دسترس و توان سیستم حاكمیتی نیست.
مطمئناً از بسترهای مختلف دیگری هم كه یكی از آنها همین فعالیتهای تبلیغی و ترویجی است، میتوان در ایجاد احساس و شور و نشاط در جوانها برای گرایش به قرآن و در پی آن حضور در پای رحل جلسات قرآنی، آشنایی با مفاهیم قرآن و استفاده از جنبه آموزشی و تعلیم جوانان استفاده كرد.
در كنار آن نیز نخبگان میتوانند با پژوهش به زوایای مختلف درسهای قرآن و به روز كردن شیوههای آموزشی بپردازند.
اگر جامعه با قرآن بیمه شود بخش عظیمی از تهدیدات جنگ نرم بیاثر خواهد شد و پیوسته به راه خود ادامه خواهیم داد.
* به نظر شما ویژگیهای شخصیتی نخبگان قرآنی كه میتواند در جذب افراد به فعالیتهای قرآنی مؤثر باشد، چیست؟
ـ بهترین ویژگی یك عضو جامعه قرآنی، فراگیری معارف و درسهای قرآن و نشان دادن آن به صورت عملی در اخلاق، رفتار، منش و مشی زندگی خود است كه میتواند در تعامل با افراد، رسانهها و حضور در محافل ملی و بینالمللی مردم را نسبت به فراگیری قرآن تشویق كند و با پوشیدن «لباس قرآنی» منبر و بلندگوی موثری برای تبلیغ گرویدن جوانان به قرآن باشد. در كشور ما افراد شاخصی در این زمینه وجود دارند كه انشاءالله روز به روز هم بیشتر خواهند شد.
.........................................
.............................................
...............................................
........................................
..............................................
.................................
نظرات شما عزیزان:
ئن 
ساعت12:04---23 فروردين 1390
عالی.gif)
|